→ Having trouble accessing our new support portal or creating a ticket? Please notify our team here

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Gururek
Engaged Sweeper
We have two scan servers in place due to our network spanning two separate buildings, unfortunately due to the network configuration there is no current way to scan both buildings from one server. The setup is working great and both scan servers are able to scan their own buildings fine, however I have noticed that the default scan server the assets are being assigned are changing on their own. Just yesterday I went through and changed all the assets to use their respective server via the mass edit tool, but today I've found that they've changed again. What is causing these changes? Is it the AD scans?
1 ACCEPTED SOLUTION
Gururek
Engaged Sweeper
http://www.lansweeper.com/Forum/yaf_postsm41750_Lock-scanning-server.aspx#post41750
I found this and I'm guessing it's the same problem. I've turned off AD active scanning.

View solution in original post

2 REPLIES 2
Bruce_B
Lansweeper Alumni
Indeed, since the scan server field is automatically updated with whichever scanning server last scanned an asset, the only way to prevent the "wrong" scanning server from being listed for an asset would be to make sure there can be no "cross-server scanning", which is most easily achieved by limiting your scanning targets to IP Range targets.
Gururek
Engaged Sweeper
http://www.lansweeper.com/Forum/yaf_postsm41750_Lock-scanning-server.aspx#post41750
I found this and I'm guessing it's the same problem. I've turned off AD active scanning.

New to Lansweeper?

Try Lansweeper For Free

Experience Lansweeper with your own data.
Sign up now for a 14-day free trial.

Try Now