→ Having trouble accessing our new support portal or creating a ticket? Please notify our team here

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
steveb
Champion Sweeper

This is a good alternative to the old LS remote uninstall utility and seems to work a bit better as well.

https://www.nirsoft.net/utils/uninstall_view.html

{actionpath}uninstallview.exe /connectmode 2 /computername {smartname}

If you adjust the preferences like column layout/sorting etc it saves it to a config file and those settings will persist for anyone that uses it as well.

15 REPLIES 15
Tizi
Engaged Sweeper
Hi, I try the line {actionpath}UninstallView.exe /LoadFrom 4 /ComputerName {smartname} /ShowSystemComponents 1 but don't work.
I can see only 2 items...I don't know why...
Gahbiche
Engaged Sweeper
I am trying to use this code below, for some reason it is not responding.

runas.exe /profile /env /user:<UserName with admin privilege> "{actionpath}RemoteUninst.exe{smartname}"


Any support would be more than appreciated.
joep
Engaged Sweeper
steveb wrote:
This is a good alternative to the old LS remote uninstall utility and seems to work a bit better as well.

https://www.nirsoft.net/utils/uninstall_view.html

{actionpath}uninstallview.exe /connectmode 2 /computername {smartname}

If you adjust the preferences like column layout/sorting etc it saves it to a config file and those settings will persist for anyone that uses it as well.


I know this post is pretty old, but I was hoping for a little help. I have everything up and running and can get a list of programs from the asset/computer, but if I right click on any program, the uninstall options are greyed out. What am I missing here?
steveb
Champion Sweeper
joep wrote:
steveb wrote:
This is a good alternative to the old LS remote uninstall utility and seems to work a bit better as well.

https://www.nirsoft.net/utils/uninstall_view.html

{actionpath}uninstallview.exe /connectmode 2 /computername {smartname}

If you adjust the preferences like column layout/sorting etc it saves it to a config file and those settings will persist for anyone that uses it as well.


I know this post is pretty old, but I was hoping for a little help. I have everything up and running and can get a list of programs from the asset/computer, but if I right click on any program, the uninstall options are greyed out. What am I missing here?


If I had to guess probably permissions related you can try using shellrunas to elevate, that is what we have setup and it works well.
joep
Engaged Sweeper
steveb wrote:


If I had to guess probably permissions related you can try using shellrunas to elevate, that is what we have setup and it works well.


I will look into that. I've literally logged into LanSweeper as the DomainAdmin thinking it was a permission issue under my user account, and not even the DA worked. That doesn't make much sense.
steveb
Champion Sweeper
joep wrote:
steveb wrote:


If I had to guess probably permissions related you can try using shellrunas to elevate, that is what we have setup and it works well.


I will look into that. I've literally logged into LanSweeper as the DomainAdmin thinking it was a permission issue under my user account, and not even the DA worked. That doesn't make much sense.


Possibly remote registry disabled or associated wmi services or maybe firewall settings?
joep
Engaged Sweeper
steveb wrote:


Possibly remote registry disabled or associated wmi services or maybe firewall settings?


Interestingly, I was able to get this one (https://www.lansweeper.com/knowledgebase/running-the-uninstall-software-action/) up and running, but now I'm overly curious as to why one works but not the one in this thread.

What is odd, is that when I run the one I just linked, I actually get a AUP popup. But the one in this thread I do not. Is there a way to run this one as Admin?
steveb
Champion Sweeper
joep wrote:
steveb wrote:


Possibly remote registry disabled or associated wmi services or maybe firewall settings?


Interestingly, I was able to get this one (https://www.lansweeper.com/knowledgebase/running-the-uninstall-software-action/) up and running, but now I'm overly curious as to why one works but not the one in this thread.

What is odd, is that when I run the one I just linked, I actually get a AUP popup. But the one in this thread I do not. Is there a way to run this one as Admin?


Using shellrunas should do that, put it in your actions folder and use this command string.

{actionpath}shellrunas /accepteula /netonly RemoteUninst.exe {smartname}
hirogen
Engaged Sweeper III
Can i use this to uninstall mcafee from our clients as we're moving to trend