cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Incorrect display of Microsoft Apps

MF_1
Engaged Sweeper II

Hi there,

thats my first entry in the Lansweeper forum....

I try to uninstall Microsoft Apps. At first I tried to use a powershell script (without lansweeper), which works successfully. When I display the overview of installed apps with powershell, the apps I uninstalled are no longer displayed.

With lansweeper, however, these apps that have already been uninstalled are still displayed.

Does anyone have an idea why lansweeper doesn't display this correctly?

And does anyone have a suggestion on how I can uninstall the Microsoft apps via Lansweeper?

Thank you in advance for your answers.

4 REPLIES 4

izykopa
Engaged Sweeper

If you are sure that the asset in question was scanned prior to checking software list, then maybe your servers are not scanning the software list at all? Check http://yourlansweeperserver:port/Scanning/Itemwaittime/ to ensure that your software scans are at least once per day, and are checked as enabled at all.

Regarding uninstallation package, it should suffice to create a software package with WMIC command with proper access rights account
wmic product where name="name-of-the-program" call uninstall
but I never tried that myself.
Be sure to check the product name first, and take caution when using a wildcard "%".

Regards,
Paweł Iżykowski

MF_1
Engaged Sweeper II

The software list is actually already scanned. The manually installed third-party software is displayed correctly when something is added or uninstalled here. There are only problems with the Microsoft Apps.

MF_1
Engaged Sweeper II

Hello j_diaz,

yes, of cource I made a rescan of this assets. One time manually and we have also a daily scan-interval.

j_diaz
Lansweeper Tech Support
Lansweeper Tech Support

Hello @MF_1! Lansweeper needs to scan the assets to make changes to the information it displays. Have you tried to rescan those assets in question?