cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
WuGe
Champion Sweeper

Since the update to v11.1.1.3 my VMware vCenter Server is not scanned anylonger.
It also no longer shows up as an asset.

WuGe_0-1698397511607.png
Before the update all was OK. The vCenter and all scanned information was there.
We upgraded from v10.6.2.0
Scanning credentials are OK.
I have the vCenter IP with credentials as scanning target to scan it manually.
I can trigger the scan manually, the IP shows up in the scanning queue but seems not to be scanned because the vCenter server does not show up as asset and the widget stays empty.

Any ideas?

Update:
Logon with the given credentials works on the webclient/webpage of the vcenter.
LS calls the api and that logon runs into the error.

1 ACCEPTED SOLUTION
WuGe
Champion Sweeper

Problem solved here with 11.1.4.6

View solution in original post

28 REPLIES 28
GA
Engaged Sweeper II

Last answer from support:

"Our Development team has been working to fix this issue. If all goes well, we should be releasing a Lansweeper update later this week that addresses this behavior."

Weekend is coming...

WuGe
Champion Sweeper

Could it be that the issue only occours on a vCenter and ESXi that is running on Version 7?
I have another vCenter that is on Version 8 and that is strangely scanned by Lansweeper.

GA
Engaged Sweeper II

We have only V7 in place. 😭

Mister_Nobody
Honored Sweeper

 LS 11121:

Exception(s) while trying to scan Esxi: Error during ESXi scanning: Object of type 'System.String' cannot be converted to type 'Lansweeper.VCenterScanning.Vim.Model.NetIpConfigInfo'.

So scanning ESXi and vCenter is still broken in the current release 11.1.2.1!?
Seems they rushed something out.
Change log is still empty:
https://www.lansweeper.com/changelog/

But the download page has the new version:

WuGe_0-1699513742368.png

https://www.lansweeper.com/update-lansweeper/





GA
Engaged Sweeper II

Same here, seems they didn't work on this within the last release.
More than two weeks no actual scan data - unbelievable.

LS 11121:

Exception(s) while trying to scan VCenter: Error during vCenter scanning: There is an error in the XML document.

WuGe
Champion Sweeper

Lansweeper support confirmed there is a known issue with vcenter and esxi scanning and they are working on it.
They will release a fixed version soon.
LS support recommended to check the changelog page for updates.

https://www.lansweeper.com/changelog/

Mister_Nobody
Honored Sweeper

Please scan vCenter via

"c:\Program Files (x86)\Lansweeper\Service\Lansweeper.TestTools.App.exe"