→ Having trouble accessing our new support portal or creating a ticket? Please notify our team here

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Eximeno
Engaged Sweeper

Hello,

We've upgraded our Lansweeper to 11.1.0.13 but Scan server shows always "Unavailable". We've restart LS Server service several times but Scan server status persists.

We don't see any errors on errorlog

2023-10-24 16:39:13,884 [10] INFO Started vtools v11.1.1.3 by NT AUTHORITY\SYSTEM, Port 9524, 12 Threads, 25 IP Threads, 1 Scanning Servers, Installation Mode: Dual, Time: UTC+2
2023-10-24 16:39:13,928 [10] INFO Operating System: Microsoft Windows Server 2019 Standard (OS language: Spanish (Spain, International Sort), OS version: 10.0.17763), Service Pack version: 0
2023-10-24 16:39:13,985 [10] INFO .NET Framework version: 6,0,1623,17311 @Commit: 1e620a42e71ca8c7efb033fd525f04be5fa701fe
2023-10-24 16:39:13,993 [10] INFO Database: SQL Server 2014 (version: 12.0.6433.1) Express Edition (64-bit): (localdb)\.\LSInstance, 835.6 MB used, time: UTC+2
2023-10-24 16:39:13,999 [10] INFO License: Ultimate version, 394751017, 1194 licensed assets
2023-10-24 16:39:36,535 [4] INFO Started cleanup for uni tables.
2023-10-24 16:39:37,151 [4] INFO Uni table cleanup finished.

Nor in the web_errorlog.txt

Can you help us?

Thanks in advance, Santi.

 

1 ACCEPTED SOLUTION
19 REPLIES 19

Problem is not resolved. 

Nate_IT
Engaged Sweeper II

We are having this exact issue. We restart Lansweeper server service, it works for 5 minutes then down again. Were they able to resolve issue? 

AlbertD222
Engaged Sweeper II

They're still investigating my ticket. I sent them more logs yesterday but they were specifically keying into something related to the "Performance Scans". I ended up turning off ALL Scanning (performance scans, and all items under Scanning Targets), and this stopped my service from crashing. It was more important to us that email for helpdesk be working than the scans be up to date. That being said, as a short term solution I setup a PowerShell script to restart the service automatically every couple minutes to get by until I found it was related specifically to scanning something. 

PS. I also had to recreate my MSGraph App link in Microsoft Entra portal in order to get our email working. 

Nate_IT
Engaged Sweeper II

Update2: Disregard, scan server broke down again. Another thing I noticed is that after the update, the CPU utilization spiked up to a constant 70-80% when before the update, it sat between 5-10%. The Lansweeper Service is using 60-70% of the CPU. 

Nate_IT_0-1698429165673.png

 

Nate_IT
Engaged Sweeper II

UPDATE: Right after I posted on here, I was able to resolve our issue by recreating MSGraph client secret and then restarting Lansweeper server service. So far, it's been running good for 2 hours.

We had a similar issue and also had success by removing the M365 scanning credentials and job. We readded them, but they are not working right now and will have to work with the support team to figure that out, but at least the scanning service is stable again!

AlbertD222
Engaged Sweeper II

We are seeing a similar issue, but also not getting incoming email. We just opened a ticket, but I see a pinned post about there being some sort of issue with the Microsoft Graph connection that it uses (at least for email). I wonder if that error is then causing the scan server errors. 

Mister_Nobody
Honored Sweeper II

You have to create case:

 https://www.lansweeper.com/contact-support/

 

Mister_Nobody
Honored Sweeper II

Could you show your windows patches?

We have 

KB5028316       
KB5028953       
KB5029247       

 

Eximeno
Engaged Sweeper

We see that Scan server connects to DB correctly but after 20-30 seconds Scan Server goes "Unavailable"